Azorit – Ranska 7. Purjehduspäivä maanantai 13.6.2022

Aamu aloitettiin tuoreella foccaccialla. Ei tuulta edelleenkään, yritämme edelleen moottoroida hakemaan sitä pohjoisemmasta. Myös meri on tasainen. Hyödynsimme olosuhteet ja tankkasimme kaikki dieselkanisterit tankkiin ja purimme isopurjeesta reivit. Iltapäivällä pääsimme pari tuntia hissuksiin täysillä purjeilla, mutta tuuli oli kai jonkin pilven aiheuttamaa, koska loppui sitten ja meri on lähes rasvatyyni. Joitakin laivoja on näkynyt AIS:ssa, ei vielä mitään ruuhkaa. Ruuaksi Maria söi jämät edellisen päivän keitosta, Tapio säilykepurkista kebabia pastan kanssa. Illalla paistettiin vielä lettuja. Tapio näki illalla auringonlaskun aikaan valaan pyrstön, kun se sukelsi. Yöllä oli tosi valoisaa, kuu oli täysi ja kirkas. Koko yö meni edelleen moottoroidessa, toivotaan, että tuuli viriäisi aamulla. Vesillä alkaa olla Eurooppaa lähestyttäessä jo vähän ruuhkaisempaa. Nyt näkyy 5 alusta AIS:ssa, kolme purjevenettä ja kaksi laivaa. Onkohan joku kisa käynnissä? Purjeveneet näkyvät nyt ja kaikilla näyttäisi olevan mustat purjeet ylhäällä ja kone sammuksissa, vaikka ei edelleenkään tuule. MMSI numeroiden perusteella ovat kaikki Ranskasta ja myös tulossa siltä suunnalta.

2 thoughts on “Azorit – Ranska 7. Purjehduspäivä maanantai 13.6.2022

  1. Olen kuullut ja lukenut teidän matkastanne ja ihaillut miten taitavia olette selviämään kaikista tilanteista. Nyt kun olette lähestymässä Ranskaa niin jossain vaiheessa varmaankin havaitsette Ouessantin saaren joka on n 15 mailia Ranskan läntisimmästä kärjestä Le Conquetista länteen. Saarella ja sen ympäristössä on yhteensä on kuusi majakkaa joista yksi nimeltään Créac’h on eräs maailman valovoimaisimmista majakoista. Olen kuullut että kun suomalaiset merenkulkijat palaavat maailmalta ja näkevät Ouessantin majakoiden valot he tuntevat olevansa jo kotona. Tuntuukohan tistäkin siltä?
    Olen kerran viettänyt keväisen viikon saarella. Pyörillä liikkuessamme saimme ihailla huikeita vuorovesiä, mahtavia majakoita ja iltaisin niiden valovoimaa, karitsoiden syntymisiä ja saaren jylhän kaunista keväistä luontoa.
    Hyvää loppumatkaa, olkoon onni mukananne Marja, Tapio ja Annina. yt Kuuselan Kaija

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: