Azorit – Ranska 6. Purjehduspäivä sunnuntai 12.6.2022

Taas tasainen päivä. Olemme keskellä korkeapainetta, joten tuuli on hyvin kevyttä ja olemme joutuneet moottoroimaan koko päivän. Sää on siihen liittyen lämmin ja aurinkoinen, mutta valtamerimaininki on jonkin verran keikuttanut. Maria näki iltapäivällä jonkin pienemmän ja vaaleamman valaan, kun se kävi kahdesti pinnassa. Mietittiin, olisikohan se miekkavalas. Ei ainakaan osoittanut mitään mielenkiintoa peräsintämme kohtaan. Laivoja on mennyt ohi kauempaa ja lähempää, pari meni aika läheltäkin. Mitään väistöliikkeitä emme ole joutuneet tekemään. Portugalin sotalaivoja ei ole enää näkynyt, vaikka tähän asti Bermudalta niitä on ollut joka päivä paljon. Mitenkähän niiden kiertokulku menee merivirtojen mukana? Olemme edenneet päivässä vain 90 Nm, kiitos vastavirran. Ruuaksi tehtiin meksikon keittoa. Viime kerralla kun tehtiin sitä, vantti katkesi, joten vähän oli pahat fibat, mutta historia ei toistanut onneksi itseään. Rauhallista on ainakin vielä. Toivottavasti huomenna illallasaamme tuulta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: