Azorit – Ranska 8. Purjehduspäivä tiistai 14.6.2022

Päivä valkeni ja aivan upea auringonnousu värjäsi koko taivaan pinkiksi ja keltaiseksi. Samaan aikaan vielä yksi delfiini tuli näyttämään eväänsä veneen viereen, upea näky. Aamulla tuuli nousi onneksi 10 kn, joten saatiin sammutettua moottori ja täydet purjeet ylös. Tuuli oli vaihtelevan heikkoa koko päivän, mutta päästiin purjeilla kuitenkin noin 4 solmua. Kurssia olemme pikkuhiljaa kääntäneet enemmän kohti Roscoffia. Sääennusteessa on nyt viikonlopuksi kehittynyt matalapaine suoraan Englannin kanaalin yläpuolelle. Meidän pitäisi ehtiä sitä ennen Roscofiin, mutta varasuunnitelmana on jäädä Plymouthiin Englannin puolelle, jos emme ehdi Ranskaan. Meillä ei ole Englannista Navionicsin karttoja, mutta onneksi paperikartat löytyi karttapinosta ja Reed’s Nautical Almanac kertoo virrat, vuorovedet ja satamatiedot. Taas saa kytätä sääennusteita tosissaan ja Tapio on miettinyt parasta reittiä pää sauhuten. Muuten on ollut rauhallista, meri on ollut tasainen. Laivoja näkyy AIS:ssa ja silmällä entistä enemmän ja koko yön perässä on seurannut iso purjevene, jonka valo näkyi, mutta se ei näy AIS:ssa. Eilen kuului VHF:stä ranskankielistä molotusta niin pitkään kanavalta 16, että Tapio joutui jo pyytämään pitämään kanavan vapaana. Tulee siis tunne, että lähestymme sivistystä pikku hiljaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: