Azorit – Ranska 3. Purjehduspäivä torstai 9.6.2022

Tapio nukkui lähes kymmeneen. Tuuli heikkeni ja ennen aamupalaa avattiin iso genua ja koska luvattuja isoja aaltoja ei tunnu tulevan, otettiin myös köysi pois perästä. Kannelle oli yön aikana lennähtänyt kaksi pikkuista mustekalaa, jotka olivat päässeet hengestään ja ne haudattiin mereen. Tällaisia otuksia ei olekaan aiemmin vielä kannelta löytynyt. Aamupäivällä tuuli heikkeni niin, että purjeet alkoivat mainingeissa läpsyä ja ajettiin pari tuntia koneellakin ennen kuin tuuli taas sen verran nousi, että päästiin jatkamaan purjeilla taas. Taivas kirkastui aamupäivän aikana ja päivästä tuli lopulta varsin kaunis. Säätiedotuksessa kyttäämämme matala ohitti meidät reilusti pohjoisesta emmekä saaneet siitä tuulia emmekä aaltoja, hyvä niin. Iltapäivällä tuuli taas keveni alle 10 solmuun, mutta jatkettiin silti purjeilla hissuksiin. Maria sai iltapäiväkahviseuraa delfiineistä, jotka uiskentelivat pitkään vieressä. On niistä kyllä vaikea saada hyviä kuvia tai videoita otettua. Laivoja on näkynyt koko päivän AIS:ssa ja illalla ennen kuin ruvettiin syömään, iso rahtilaiva meni näköetäisyydeltä perän puolelta ohi. Olivat alkuun menossa AIS: n mukaan keulan puolelta, mutta vaihtoivat ystävällisesti kurssia pyytämättä. Vuorokausimatkaksi tuli taas 116 Nm, tarkkaa työtä. Ruuaksi tehtiin valmispurkista butter chickeniä, riisiä ja salaattia. Ei niin hyvää kuin itse tehty, mutta purkkiruuaksi Ok. Yöllä Tapion vuorolla tuuli nousi ja genuaa piti vähän vetää sisään. Muuten rauhallinen yö taas. Vieläkin tuulta on 18 kn ja etenemme hyvää noin 6 kn vauhtia suuntaan 30 astetta. Yritämme päästä kiertämään tyvenen ja vastaiset hiukan pohjoisemmasta, mutta kevyttä on silti luvassa seuraaviksi päiviksi, mutta eipä haittaa. Kivempi, kun väistellä matalapaineita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: