Azorit – Ranska 2. Purjehduspäivä keskiviikko 8.6.2022

Nyt Mariakin jaksoi pysyä hereillä aamupalan ajan. Keitettiin oikein kananmunia normaalin tarjoilun lisäksi. Taivas on edelleen harmaa ja ilmassa paljon kosteutta. Tuulta on sen verran, että päädyimme siihen, että jatketaan toistaiseksi pelkällä isopurjeella. Tuuli on edelleen täysin takaa, ajamme paapuurin halssilla. Marian aamupäiväunien aikana taivas kirkastui kuin taikaiskusta ja aurinko alkoi paistaa. Leviteltiin kaikki kostuneet kapokkityynyt kuivumaan. Lounaaksi tehtiin edellispäivältä jääneestä paistetusta jauhelihasta, paprikasta ja sipulista munakasta. Paprikat ja tomaatit ovat jo alkaneet mennä huonoksi, joten illalla tehtiin vielä kanasalaattia, että saadaan vihanneksia syötyä pois ennen kuin menevät huonoksi. Iltapäivällä lueskeltiin ja kuunneltiin Spotifyhyn ladattua podcastia Meretniemien maailmanympäripurjehduksesta. Meno on pääasiassa tasaista, välillä tulee isompia aaltoja. Klo 18 merkattiin paikka ylös ja tarkistettiin kohdetta kohti edetty vuorokausimatka, joka oli tänään 116 Nm. Hissuksiin mennään. Ennen pimeän tuloa laskimme taas seuraavan päivän kovempaa aallokkoa varten perään 60 m köyttä ja jollan suppuun sidotun pikkuankkurin painoksi tasaamaan menoa. Yö meni rauhallisesti, puolikas kuu suvaitsi välillä näyttäytyä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: