Azorit – Ranska 4. Purjehduspäivä perjantai 10.6.2022

Aamupäivä päästiin edelleen ihan hyvää vauhtia, mutta päivän mittaan tuuli pikkuhiljaa keveni. Ei erityisiä tapahtumia, muutama laiva AIS:ssa ja yksi ihan näkyi. Delfiinit kävivät taas välillä vierellä ja yhdestä karanneesta verkonmerkistä mentiin varmaan 5 m päästä ohi. Purjeisiin ei tarvinnut koskea koko päivänä. Päivä oli aurinkoinen. Meriveden lämpötila on laskenut 12 asteeseen ja ilma sitä mukaa viilentynyt. Vuorokausimatkaksi tuli 136 Nm. Päivälliseksi tehtiin kylmäsavulohipastaa ja salaattia. Yöllä tuuli loppui Tapio käynnisti koneen ja veti genuan sisään klo 03 vuoronsa päätteeksi. Onneksi tuuli nousi pian taas 10 – 12 kn ja Maria pääsi 04:20 sammuttamaan koneen ja vetämään genuan taas ulos. Tuuli on nyt sivuvastainen ja etenemme noin 4 solmua. Purjeilla yritetään edetä niin kauan kun tuulta riittää sen verran, että purjeet eivät ala paukuttaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: