Bermuda – Azorit 20. Purjehduspäivä 18.5.2022

Tuttu kuvio päivälle, jälleen uusi matalapaine. Yöllä alkanut sade jatkui rankkana iltapäivään asti. Tuuli oli takaa, joten oikein piti laittaa luukku kiinni, jotta ei sada sisään. Tuuli oli myötäinen, pelkällä isopurjeella jatkettiin menoa noin 3 kn nopeudella jarrutusköysi yhä perässä. Päivän mittaan tuuli kääntyi ensin sivulle ja sitten vastaan. Myös aallokko kääntyi sivulle tehden menosta vielä paljon epämukavampaa kuin edellisten kahden matalapaineen aikana. Aallot löivät monta kertaa aivan suoraan sivusta yli. Tuuli pysyi yli 10 – 12 m/s lähes koko päivän ja yön. Tapiolle tuli päivällä molemmat säikäyttänyt kova vatsakipukohtaus iltapäivällä. Mies oli ihan hiessä ja niin tuskainen, että sopivaa asentoa ei löytynyt. Onneksi veneen lääkevarastoon ei kuulunut syanidikapseleita, koska niitä kapteeni kyseli. Tilanne laukesi onneksi vajaan tunnin jälkeen parilla Panacodilla. Kovassa aallokossa joutuu koko ajan olemaan kyyryssä ja jännityksessä, se varmaan edesauttoi tilanteen kehittymistä. Illalla maittoi jo ruokakin, sienirisotto pussista ja kipu pysyi poissa. 100 mailia Hortaan alittui ennen puoltayötä. Vuorokausimatkaksi tili 103 Nm. Lopun vastatuulen takia saapuminen Hortaan menee varmaan kuitenkin torstai – perjantai väliseen yöhön. Menisi nyt tämä matalapaine ohi ja pysyisi miehistö kuosissa loppuun asti!

Koko yön tuuli reilusti ja aallokko oli isoa. Yritimme molemmat valvoa, mutta Maria lopulta nukahti möykkyisestä menosta huolimatta. Kolmen aikaan tuuli oli kääntynyt niin vastaiseksi ja hiukan heikentynyt, että Tapio kävi avaamassa kutterin ja kiskomassa köyden ylös perästä. Maria heräsi puoli viiden aikaan ja Tapio pääsi nukkumaan. VHF :stä alkoimkuulua pätkittäisiä viestejä puoli yhdeksän aikaan aamulla, kun matkaa oli vielä rapiat 60 Nm. Tuuli on vastainen, emme pääse ajamaan aivan suoraan Hortaa kohden. Maata ei vielä näy.

One thought on “Bermuda – Azorit 20. Purjehduspäivä 18.5.2022

  1. No on teitä kyllä koeteltu monenlaisilla jutuilla. Toivottavasti Tapion vatsakipu on nyt taakse jäänyttä asiaa. Kohta se maakin teille jo näyttäytyy ja pääsette vihdoin nauttimaan maankamarasta. Paljon peukkuja👍👍

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: