Bermuda – Azorit 19. Purjehduspäivä 17.5.2022

Jatkettiin edellisen päivän jouluteemaa ja aamupalaksi keitettiin riisipuuroa, joka nautittiin kanelin, sokerin ja maidon kanssa. Tuulta oli ihan mukavasti ja jatkoimme etenemistä kohti Azoreita paapuurin halssilla kolmosreivatulla isolla ja kutterilla. Tuuli tuli sivulta ja voimakkuus vaihteli päivän mittaan. Aallokko oli isoa ja tuli sivulta, joten pomppuisaa oli elo. Laivoja alkoi taas näkyä AIS:ssa monen päivän tauon jälkeen. Ei kummempia tapahtumia päivällä. Ruuaksi tehtiin hawain pataa soijarouheella ja syötiin se maissin kanssa. Säätiedotuksen mukaan viimeinen kohtaamamme matalapaine on aikaistunut keskiviikkopäivään, jolloin pitäisi tulla sadetta, 13-14 m/s keskituulta ja enintään 18 m/s puuskia. Kovimmat tuulet tulevat takaa, mutta ihan loppusuoralle tuulen pitäisi kääntyä meille vastaiseksi. Vieläkin näyttää siltä, että tulemme perille torstaina iltapäivällä/illalla. Vuorokausimatkaksemme tuli taas 120 Nm ja 200 Nm Hortaan alittui yöllä. Yöllä tuuli heikentyi ja Tapio veti paukuttavan kutterin sisään ja laski jarrutusköyden valmiiksi seuraavaa päivää vasten perään. Puolesta yöstä kolmeen meno oli verkkaista. Marian vuoron alussa tuuli alkoi pikkuhiljaa nousta ja sade alkoi myös puoli viiden aikaan. Matka olisi viimeistä loppuvastusta vaille valmis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: