Bermuda – Azorit 21. ja viimeinen purjehduspäivä 19.5.2022

Azoreiden korkein saari Pico tuli näkyviin noin 50 Nm päässä paikallaan pysyvän pilven keskeltä. Sitä on tässä tuijoteltu päivä ja seurattu, kun se pikkuhiljaa kasvaa. Koko iltapäivän delfiinit ovat saatelleet meitä ja polskineet vierellä. Tällä kertaa ne olivat eri lajia kuin aiemmin nähdyt. Isompia kooltaan, selkä harmaa ja kyljet vaaleat. Nyt saatiin vähän videotakin niistä, laitetaan näkyville kun päästään hyvään nettiin. Tuuli ja aallokko on vastaista. Olemme moottoripurjehtineet viimeiset tunnit, että pääsemme ajamaan hieman paremmalla kulmalla ja nopeammin kohti kohdetta. Kello on nyt Azoreiden aikaa 23:30 ja vielä 11 Nm eli reilu parisen tuntia jäljellä. Vähän jännittää, riittääkö diesel perille asti. Kännykkäverkkoon päästiin, saatiin kolmen viikon viestit ja mailit ja vähän uutisia luettua. Viestittelimme Hortassa olevan Seaberryn kapteenin kanssa, ja näyttää siltä, että joudumme loppuyöksi ankkuriin satama-altaaseen. Toimistot aukeavat aamulla klo 8 ja sitten pääsemme kirjautumaan maahan. Vielä pieniä hommia jäljellä ennen satamaa. Pitää nostaa Portugalin kohteliaisuuslippu, tullausta odottavan keltainen lippu ja laittaa ankkuri käyttökuntoon. Nyt virityksemme estää ankkuriketjun putken kautta veden tulo sisään onnistui, pilssi pysyi kuivana, vaikka saimme melkoista aaltoa välillä. Vähiin käy ennen kuin loppuu. Meillä meni yhtä pitkä aika eli kolme viikkoa ja yksi päivä Bermuda – Azorit – väliin kuin Las Palmas – St Lucia väliin.

One thought on “Bermuda – Azorit 21. ja viimeinen purjehduspäivä 19.5.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: