Bermuda – Azorit 13. Purjehduspäivä 11.5.2022

Aamulla tuuli kuoli kokonaan ja käynnistimme aamupalan jälkeen koneen. Päivä oli muutenkin lämmin ja aurinkoinen, teepaidalla tarkeni ulkona. Aamupäivällä Marian päiväunien aikaan Tapio huusi, että valaita näkyy edessä. Pitihän se kiireesti nousta katsomaan. Aluksi näkyi kauempana edessämme pari mustaa selkää ja vesisuihkua. Sitten ensin yksi ja sitten toinen yksilö käväisi pinnassa ihan veneemme edessä. Valtavan kokoinen otus, selkä oli ihan musta. Toisella kertaa saimme ihan laittaa kaasun pois koneesta, niin lähellä otus piipahti edessämme. Ne olivat varmaankin veneemme kokoisia. Näimme päivän aikana myös useampaan kertaan delfiinejä. Ne näyttävät siltä, että saalistaisivat meidän suojanpuolen vanavedessä. Iltapäivällä ruoka-aikaan tuuli virisi kevyenä vastaisena ja rupesimme purjehtimaan. Samaan aikaan tuli tietysti myös rahtilaiva vastaan törmäyskurssilla ja saimme vähän sen takia hidastaa, että se ehti keulamme edestä ohi. Ruuaksi lämmitettiin edellispäivältä jäänyt chili sin carne ja keitettiin sen kanssa painekattilassa perunoita. Illalla tehtiin vielä pannaria. Sääennusteet Predict Windissä näyttävät perjantain ja lauantain osalta hieman paremmilta, seuraamme tilannetta. Vuorokaudessa edetty matka oli 62 Nm. Yö erityisesti Tapion vahtivuoron aikaan oli levoton. Ylitsemme meni jatkuvasti pilviä, jotka nostivat ja käänsivät tuulta jopa 60 astetta. Vahtivuorolainen sai olla tarkkana vuorollaan kääntämässä kurssiamme tarpeen mukaan. Lisäksi yöllä vierailulla kävi parvi hyppiviä delfiinejä. Ne hyppäsivät noin metrin korkeuteen ja läjähtivät mereen mahalteen. Erikoisia elukoita.

One thought on “Bermuda – Azorit 13. Purjehduspäivä 11.5.2022

  1. No nyt sitten näyttää hieman paremmalta tuulien/myrskyn suhteen. On varmaan jännä tunne kun veneen kokoiset valaat pyörivät keulan edessä, mutta tietysti myös ikimuistoinen kokemus. Myötäistä tuulta👍

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: