Bermuda – Azorit 12. Purjehduspäivä 10.5.2022

Aamu valkeni aurinkoisena ja vähätuulisena. Merenkäyntikin oli hyvin vähäistä. Otimme rauhallisesta tilanteesta kaiken irti ja pikaisen aamupälan jälkeen tankkasimme kanistereissa mukana olevat 40 litraa dieseliä tankkiin. Homma olisikin mahdoton, jos olisi keliä, mutta nyt onnistui helposti. Kanistereista tuli myös kolme pientä klönttiä dieselbakteeria, onneksi tankkaamme suodattimen kautta. Otimme myös biminin pois, kun sää on ollut viileä ja myös lisäämässä tuulipinta-alaa, jos viikonloppuna saamme matalapaineen niskaamme. Biminin metalliset vetoketjunpäät olivat meri ilmassa niin korrosoituneet, että täytyy vaihdattaa uudet vetoketjut vaikka Azoreilla. Sääennuste päivitettiin jälleen. Nyt ECMWF:n mallin mukaan tehty ennuste näyttää edelleen hyvin rankalta. Matalapaine kovine tuulineen tulee suoraan Azoreiden päälle. Sen sijaan GSF ennuste näyttäisi kevyemmältä. Joka tapauksessa odottelutaktiikkamme vaikuttaa nyt ihan hyvältä. Päivällä tuuli hieman nousi kevyenä (8 kn) ja vastaisena. Odotteluteemamme mukaisesti Tapio laittoi veneen piihin, jolloin se pysyi paikallaan. Paikallaan ollessamme yksi säiliöalus meni ohi ihan läheltä. Mahtoivatkohan ihmetellä, kun olimme purjeet ylhäällä paikallaan. Eivät ainakaan kutsuneet VHF:llä. Kävimme taas myös suolavesisuihkussa istumalaatikossa ja Maria leipoi kovien kelien varalle saaristolaislimpun, joka säilyy hyvin. Ruuaksi tehtiin chili sin carnea soijarouheesta riisin kanssa. Odottelutaktiikkamme toimii ja teimme lyhyysennätyksen vuorokausimatkassa, 20 Nm. Illalla laitoimme kutterin taas oikealle puolelle ja aloin hissuksiin edetä, vauhti edelleen kevyessä tuulessa vain 2-3 kn. Illalla päätimme siirtää kelloa tunnin eteenpäin, koska valoisa on alkanut tulla hyvin ajoissa ja aurinko laski jo 18 jälkeen. Yö meni rauhallisissa tuulissa hitaasti edeten. Aamulla tarkistetaan taas uusi sääennuste ja mitä se tuo tullessaan.

One thought on “Bermuda – Azorit 12. Purjehduspäivä 10.5.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: