Bermuda – Azorit 14. purjehduspäivä 12.5.2022

Tuulta kääntävät pilvet hävisivät aamuyöstä ja tuuli on ollut suoraan Azoreilta 12-15 kn. Olemme purjehtineet 3. reivatulla isolla ja kutterilla noin 60-70 asteen tuulikulmalla. Vaikka aalto alkaa nousta, meno on ollut ihan siedettävää. Säätiedotuksia on seurattu silmä kovana ja pyrimme edelleen etelän suuntaan, että väistäisimme kovimmat tuulet, jotka menevät Azoreiden yli viikonloppuna. Olemme säästelleet helpoiten kokattavia ruokia kovatuulisiksi päiviksi ja ruuan suhteen tänään oli pekonipainotteinen päivä. Aamupalalla syötiin pekonia ja edelliseltä päivältä jääneistä perunoista tehtyjä paistettuja perunoita. Ruuaksi oli sitten pasta carbonaraa. Olemme myös yrittäneet lepäillä varastoon. Voi olla, että perjantai-lauantai yönä olemme molemmat vahdissa kovatuulisemman aamuyön ajan. Siirsimme taas kelloja tunnin eteenpäin, olemme nyt veneessä ajassa UTC -1. Mitään merieläimiä ei tänään näkynyt lukuunottamatta violetteja kelluvia meduusoja, joita on ollut koko matkan kellumassa pinnassa. Tuuli heikkeni pikkuhiljaa iltaa kohti, vuorokausimatkaksi tuli kuitenkin hyvät 93 merimailia. Yöllä tuuli heikkeni niin, että purjeet alkoivat paukkua ja aalto lyödä perään, joten Tapio käynnisti koneen ja niin on jatkettu yö.

One thought on “Bermuda – Azorit 14. purjehduspäivä 12.5.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: