Bermuda – Azorit 11. Purjehduspäivä 9.5.2022

Aamu alkoi herkullisella tuoreella foccaccialla auringonpaisteisella ja kevyttuulisella Pohjois-Atlantilla. Aamupäivällä tuulta oli vielä sen verran, noin 8 kn, että pääsimme hissuksiin etenemään 3-4 solmua 3. reivatulla isolla ja kutterilla. Kevyt myötävirta avusti menoa. Päivitämme sääennusteita viikonlopun matalapaineen suhteen kahdesti päivässä. Ennuste on muuttunut joka kerta ja yritämme kovasti punnita parasta taktiikkaa välttää kovimmat tuulet ja aallokot. Vähän on haastava homma, kun ennuste on joka kerta erilainen. Mitä lähemmäs viikonloppua mennään, sitä paremmin ennuste vakiintunee. Nyt olemme suunnanneet hieman enemmän etelään Azoreilta. Ennen matalapainetta emme tule perille ehtimään, se on nyt varmaa. Maria on kovasti lueskellut Storm Tactics – kirjaa. Illalla tuuli sitten keveni edelleen. Ajoimme hetken koneella akkujen lataamiseksi. Ruuaksi tehtiin pekonipastaa. Illan päivitys sääennusteeseen toi sellaisen muutoksen matalapaineeseen, että yksi vaihtoehto meille olisi odotella tyvenessä etelään väistämisen suhteen, jolloin matala ylittäisi meidät hieman kevyempänä perjantaina ja pääsisimme sen jälkeen ajamaan paremmalla kurssilla loppumatkan Azoreille, kuin jos lähdemme kovasti väistämään etelään. Päätimme nyt kellua tyynessä ja seurata ennusteen kehittymistä. Jos se muuttuu epäsuotuisammaksi, ehdimme vielä väistää etelämpään. Kärsivällisyyttä nyt vaaditaan, mutta eipä ole aika käynyt enää pitkäksi. Auringon laskiessa meri tyyntyi ja tuuli laski 4 solmuun. Vedimme kutterin sisään, ison keskelle, köytimme ruorin keskelle ja jäimme odottamaan. Aamulla otetaan uusi sääennuste taas. Vilkasta kirjeenvaihtoa on käyty edelleen muiden merellä olevien purjehtijoiden kanssa. Suomalainen Seaberry on noin sata mailia perässämme ja he tekevät omaa harkintaansa, mitä aikovat tehdä. Yöllä oli nyt tyynessä niin hiljaista, että oli ihan outoa nukkua ja uni sen takia katkonaista. Pidetään peukkuja, että huomenna sääennuste on muuttunut meille edullisemmaksi.

One thought on “Bermuda – Azorit 11. Purjehduspäivä 9.5.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: