Bermuda – Azorit 9. Purjehduspäivä 7.5.2022

Aikaisin aamulla tuuli kuitenkin loppui ja kääntyi aivan taakse ja purjeet alkoivat aallokossa elää, niin oli kuitenkin käynnistettävä kone. Se siitä dieselin säästöstä. Sitä ajattelee, että jos ei ole tuulta, niin mikäs siinä kelluessa ja odotellessa. Mutta maininkia kuitenkin aina on niin joka ikinen paikka veneessä vatkaa ja kolisee ja purjeet paukuttavat, mikä ei ole miellyttävää etenkään nyt kun yksi vantti puuttuu. Tapio sai korjattua spiirapuomin Marian aamunokosten aikana ja tuulikin hiukan nousi. Viritettiin purjeet virsikirjalle ja laitettiin lähes kokonainen kutteri spiirapuomille. Vauhtia tuli semmoiset 3 kn myötävirran avustuksella ja purjeet pysyivät vedossa sen verran, että kone saatiin sammutettua. Yö oli tosi kostea, mutta päivä on ollut tosi kaunis ja aurinkoinen ja sen verran lämmin, että Tapio pärjäsi ulkona teepaidalla. Uusi säätiedotus uhkaa, että kevyttä tuulta jatkuu vielä monta päivää. Yritämme ottaa kurssia vähän enemmän pohjoiseen, että saataisiin edes jonkin verran tuulta. Nyt kun on tasaista, alkaa aika käydä vähän pitkäksi. Kai siihen vaikuttaa sekin, että nyt kun on kevyempää tuulta luvassa, matka etenee niin hitaasti eikä uskalla yhtään ajatella, koska ollaan perillä Hortassa. Erilaista ajanvietettä on yritetty keksiä. Äänikirjoja on onneksi paljon ja toinen suosikki on ollut Annikan esittelemä kännykkäpeli Woody, jossa sovitellaan eri muotoisia palikoita lomittain. Katsotaan, kuinka kovat ennätykset meillä on siinä, kun päästään joskus pois mereltä. Maria teki jopa suihkun jälkeen hiuksiin kiharat sykeröiden avulla. Ruuaksi tehtiin viimeisistä tomaateista fetapastaa. Vihannespuoli alkaa olla jo vähissä. Enää löytyy sipulia, vihreitä omenoita, siruuna, lime ja yksi paprika. Pian siirrytään purkkivihanneksiin. Illansuussa alittui 900 Nm Hortaan, joka on karkeasti puolimatka. Nyt jaksettiin tehdä popcornit ja katsottiin hetken aikaa iPadin muistista Into the Wild elokuvaa. Yö päästiin etenemään hissuksiin purjeilla ja pari laivaa menossa USA:n näkyi AIS:ssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: