Bermuda – Azorit 8. Purjehduspäivä 6.5.2022

Tuuli nousi ja virta kääntyi jopa 2 kn myötävirraksi Marian aamun vahtivuorolla ja SOG nousi pienistä purjeista huolimatta 5-6 solmuun. Mukava edetä pitkästä aikaa vähän parempaa vauhtia ja rikikin näyttää kestävän. Päivällä ei mitään erikoisempia tapahtumia. Kaksi delfiiniä näyttäytyi Tapiolle pikaisesti. Pieniä siivoushommia tehtiin sisällä veneessä. Kumma, miten avomerelläkin kertyy pölyä tasoille. Suihkupäivä pidettiin istumalaatikossa mökkityyliin ja sen kunniaksi vaihdettiin lakanatkin. Juuri ennen klo 18sijainninottoa alitimme rajapyykin: enää alle 1000 mailia jäljellä Azoreille. Vuorokausimatkaksi tuli todella hyvä 134 Nm. Valitettavasti uusi sääennuste näyttää viikonlopulle hyvin keveitä tuulia ja tämä vauhti ei tule jatkumaan. Ruokalistalla oli halloumi-kasviskuskusta. Oli tarkoitus tehdä popcornia 1000 mailin alittumisen kunniaksi, mutta tuli ruuasta niin ähky, että ei jaksettu enää syödä murustakaan. Illalla näkyi yksi lastia odottava laiva AIS:ssa. Yöllä meidät ohitti 10 Nm etäisyydeltä iso 150 jalkainen huvivene, joka oli menossa myös Hortaan. Tapion vuorolla tuuli keveni ja Marian vuorolla edelleen niin, että liikumme enää hädin tuskin 2 solmua. Odottelemme nyt tuulta ja säästämme dieseliä.

One thought on “Bermuda – Azorit 8. Purjehduspäivä 6.5.2022

  1. Hyvää matkaa edelleen, onneksi kaikki nyt kuitenkin kohtuullisessa kunnossa👍❤️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: