Bermuda – Azorit 7. Purjehduspäivä 5.5.2022

Aamupäivän tuuli oli vielä kevyttä vastaista 8-11 kn, joten moottorointi jatkui hitaasti vastavirtaan. Puolen päivän jälkeen tuuli kääntyi etelään eli meille sivutuuleksi, joten 3. reivatun ison kaveriksi Tapio avasi kutterin ja sammutti koneen. Vauhti ei päätä huimaa, mutta säästyypähän löpöä myöhempää tarvetta varten. Se on hyvä meille, että pääsemme ajamaan nyt styyrpuurin halssilla ja ehjä puoli rikistä saa suuremman rasituksen. Päivä oli vaihteeksi aurinkoinen ja lämpimämpi. Illansuussa tuuli alkoi voimistua ja etanavauhtimme hieman parani. Vuorokausimatkaksi tuli 70 Nm. Juuri ennen auringonlaskua näkyviin paapuurin puolelle tuli alus, joka ei näkynyt ollenkaan AIS:ssa. Se oli ihan paikallaan ja näytti epätavalliselta. Korkea osa oli edessä ja takana oli pitkä matala kansi, jossa oli valoja. Ohitimme sen noin 3 mailin päästä.

Olemme kyllä tulleet ihan yliherkiksi kaikille ylimääräisille äänille. Juuri kun olimme alkamassa syömään, kuului posaus. Kyseessä oli onneksi tällä kertaa vain lentokala, joka oli törmännyt tuulilasiin. Ruuaksi tehtiin sitruunarisottoa, joka tarjoiltiin säilykekanan kanssa. Yöllä yhden aikaan kuului seuraava paukahdus. Tällä kertaa se oli styyrpuurin barduuna, joka oli irronnut. Pikavilkaisulla vain taljan alaplokin kiinikkeen kierre oli kiertynyt auki. Täytyy aamulla ihmetellä sitä lisää. Loppuyöksi laitettiin väliaikaisratkaisuksi kiristys vinssille ja samalla Tapio hieman pienensi kutteria, kun vauhti alkoi olla jo yli 5 solmua. Oli muuten nopeasti miehistö istumalaatikossa ja Mariakin pomppasi punkasta ennätysvauhtia. Muuten yö meni rauhaksiin. Tuuli on kääntynyt enemmän taakse ja voimakkuudeltaan vajaa 20 kn.

One thought on “Bermuda – Azorit 7. Purjehduspäivä 5.5.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: