Bermuda – Azorit 6. Purjehduspäivä 4.5.2022

Tuuli on kevyttä edelleen ja olemme jatkaneet moottorointia koko päivän. Päivällä tuuli jopa kääntyi vastaan ja on ollut voimakkuudeltaan 6-10 kn. Aamupalan ja Maria aamupäiväunien ja Tapion Iridium-hetken jälkeen ruvettiin puuhaamaan dyneemavantin lopullista kiristysoperaatiota vanttiruuville. Yksinään vanttiruuvilla ei kiristysvara riitä, että dyneeman saisi tarpeeksi kireällä, pitää saada systeemiä esikiristettyä. Lopulta muutamien yritysten jälkeen homma onnistui niin, että teimme dyneemaan sopivalle korkeudelle lenkin ja loppupätkään sidottiin jatkoksi toinen dyneema, joka vedettiin blokin kautta genuan vinssille ja kiristettiin sillä niin, että dyneeman lenkki saatiinjuuri ja juuri vanttiruuviin kiinnitettyyn sakkeliin kiinni. Sitten apuköysi poistettiin ja kiristettiin vanttiruuvi lyhyeksi. Vaikuttaa ihan hyvältä, mutta pitää tarkkailla kireyttä. Saatiin polautettua styyrpuurin barduuna oikealle puolelleen ja yläkaija otettua pois varvaslistasta. Operaation aikana tuli taas varmaan kymmenen yksilön parvidelfiinejä uimaan veneen keulan vierelle. Niitä on kyllä aina ilo nähdä. Kun dyneeman kiinnitys saatiin valmiiksi, nostettiin isopurje ja tehtiin siihen 3. reivi. Purjeen yläreuna jäi tällöin sopivasti maston kiertävän ja täten purjekiskon ylittävän dyneemalenkin alapuolelle. Tämä on nyt sitten loppumatkaksi isopurjeen maksimikoko.

Ruuaksi lämmitettiin edellispäivältä jäänyt halloumicurry. Vuorokausimatkaksemme tuli nyt 96 Nm, 1200 Nm Hortaan alittui myös. Kaksi laivaa meni taas vierestämme. Toisesta oikein näkyi valot. Yöllä virtakin kääntyi vastaiseksi ja meno koneellakin on varsin rauhallista, SOG 3 solmun luokkaa. Emme halua ajaa isoilla yli 1800-1900 rpm kierroksilla, koska dieselin kulutus/matka on tällöin pienin. Yö sujui siis hissuksiin, hyvä niin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: