Bermuda – Azorit 4. Purjehduspäivä 2.5.2022

Paremmin nukutun yön jälkeen mieli oli hiukan virkeämpi ja Tapiota pari päivää vaivannut niska/ pääkipu oli lievittynyt. Uuden aaltoennusteen mukaan aallokko on tänään 2 metriä, huomenna 1,3 metriä, joten suunnittelemme dyneeman vientiä mastoon vasta tiistaille. Olemme kyllä suunnitelleet ja mielikuvaharjoitelleet operaatiota. Ohjelmassa oli siis aamupalan jälkeen Marialle unet, Tapiolle sähköpostien kirjoittamista. Eurooppaan palaavien whats up ryhmästämme otti nyt yhteyttä vene, joka on noin 100 nm meistä pohjoiseen. He tarjosivat ylimääräistä dieseliä ja vettä. Olimme kiitollisia tarjouksesta, mutta tällä hetkellä meillä on tankit täynnä, joten emme saa sitä mahtumaan mihinkään ja lisäksi he joutuisivat tekemään ison poikkeuksen reitiltään. Kiitimme siis tarjouksesta, mutta emme vielä hyväksyneet apua. Porukkaa on takaa tulossa, joten loppumatkasta katsotaan uudelleen asiaa.

Aamupalan jälkeen pidettiin suihkupäivä. Vesi on nyt niin kylmää, 17 astetta ja ilma viileä, niin kylmää merivettä ei tee mieli kipata suoraan päähän. Keksimme hoitaa suihkun mökkityyliin. Lämmitimme kattilassa merivettä, jonka kaasimme ämpäriin. Siitä sitten keittiöstä lainatulla puolen litran mitalla oli hyvä heittää lämmintä vettä päälle istumalaatikossa. Suihkua ei voi nyt käyttää, kun säästämme makeaa vettä. Ruuaksi laitettiin edellispäivältä jääneestä kanasta ja ensimmäisenä huononemassa olevista kasviksista paistettuja nuudeleita. Illalla paistettiin vielä lettuja Tapion edesmenneen äidin syntymäpäivän kunniaksi. Tuuli on ollut kevyempää, mutta olemme koko päivän edenneet hitaasti kutteripurjeella. Päivän etenemäksi tuli 71 Nm. Teimme myös pieniä korjauksia. Tapio yritti korjata spiirapuomia, mutta se ei onnistunut ainakaan vielä. Tapio irrotti katkenneen vantin vanttiruuvistaan. Yritämme kiristää mastoon vietävän dyneeman ensisijaisesti vanttiruuvilla. Lisäksi kiristimme peräsinakselin pään kiinnityspaikkaa reunustavan levyn mutterit, jotka olivat löystyneet. Illalla mietimme, että tämähän on ihan kuin olisi big brother-talossa. Ollaan lähes eristyksissä muusta maailmasta ja sinulle tulee erilaisia hölmöjä tehtäviä, joita pitää toteuttaa. Meillä on kyllä ollut vähemmän juonittelua ja kännäämistä kuin BB talossa. Yö meni taas rauhallisesti. Odottelimme koko yön, että koska tuuli kevenee ennusteen mukaisesti niin, että joudumme käynnistämään moottorin. Hyvin kuitenkin tuulta riitti niin, että saimme kutterilla purjehdittua hissuksiin. Laivoja ei näkynyt. Kuu on palannut keskuuteemme ja aivan pieni sirppi oli ylhäällä pari tuntia auringonlaskun jälkeen, kunnes taas laski. Aallokko on pienentynyt edelleen, joten huomenna on varmaan mastoon kipuamispäivä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: