Bermuda – Azorit 1. Purjehduspäivä perjantai 29.4.2022

Taivas alkaa valjeta aamulla jo 05 jälkeen, 5:30 näkee jo ihan hyvin meren. Maria oli vahtivuoron ajan huonovointinen, liekö syy merenkäynnissä vai ennen lähtöä otetussa reumapistoksessa, mutta siinä se vuoro meni. Sadekuurot loppuivat ja taivas kirkastui aamusta juuri kun Tapio heräsi 09 aikaan. Hyvin oli kuulemma uni maistunut pienen yöulkoilun jälkeen meripunkassa. Tuuli on papsakkaa yli 20 kn, olemme jatkaneet pelkällä spiiratulla genualla. Autopilotti ajaa väsymättömästi suoraan kohti itää. Aallokko on lyhyttä ja korkeaa, vene keikkuu ihan puolelta toiselle niin, että koko ajan pitää sisällä muistaa pitää kiinni. Ilman lämpötila jäi päibvälläkin alle 20 asteen, Tapiokin on jo luopunut shortseista. Meren pinnalla ajelehtii jotain omituisia otuksia: noin 10 cm pituisia kaasutäyteisiltä näyttäviä pitkulaisia violetin läpikuultavia pusseja, joilla on ohuet jalat tai lonkerot. Samanlaisia oli Bermudalla paljon ajautuneena rannoille. Mitähän mahtavat olla? Delfiinejä ja valaita pitäisi tällä legillä näkyä paljon, vielä ei olla niitä bongattu. Päivä kului rauhallisissa merkeissä. Normaaliin tapaan otettiin vuorotellen unet. Ruuaksi laitettiin hawaijinpataa pussista jauhelihalla. Sen verran keikutttaa, että kauhean työläitä kokkauksia yritetään välttää. Ensimmäisen vuorokauden matkaksi tuli 142 Nm. Tavoite olisi nähdä Euroviisujen finaali Hortassa 14.5. Vielä ollaan ainakin siinä vauhdissa. Yö meni rauhallisesti. Yksi rahtilaiva meni Tapion vuorolla alle 2 Nm päästä ohi. Aamuyöstä tuli taas sadekuuroja ja tuuli on kylmä. Kerrastot on otettu käyttöön.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: