BVI – Bermuda 6. Purjehduspäivä 2. Pääsiäispäivä ja tulo Bermudalle tiistaina klo 10.

Yö meni jälleen rauhallisesti ilman tapahtumia. Suurin osa yöstä ajettiin koneella tuulen ollessa 10 Kn molemmin puolin. Aamulla tehtiin herkkuaamupala, joka sisälsi pekonia, munakokkelia ja pannulla paistettua leipää. Aurinko paistoi, mutta sekä ilma että vesi olivat viileämpiä täällä pohjoisemmassa. Veden lämpötila on tippunut jo 19 asteeseen. Jääkaapin jäähdytys tykkää, kun merivesi on viileämpää. Päivä meni taas päiväunien merkeissä vuorotellen. Useampia laivoja meni nyt ohi poikki reittimme, lähin 2,5 mailin etäisyydeltä. Tuuli oli samanlaista heikkoa koko päivän ja koneistus jatkui iltaan asti. Ruuaksi tehtiin fetapastaa. Illalla tuuli nousi 15 Kn kieppeille ja pääsimme avaamaan genuan kokonaan. Bermudan radioliikenne alkoi kuulua monen päivän hiljaiselon jälkeen. Yöllä vaihdoimme vuoroja hiukan aiemmin klo 02.30. Heti vuoronvaihdon jälkeen Bermudan eteläkärjen majakan valo alkoi näkyä. Yö oli kostea ja viileä Karibian ilmastoon tottuneille. Kolme pikkuista lentokalaa tuli kannelle yöllä. Yöllä klo 03 jälkeen tulimme 30 Nm päähän Bermudasta ja Bermuda Radio otti meihin yhteyttä VHF:llä ja Maria sai vastata moniin turvalaitteitamme ja venettä koskevaan kysymykseen. Osa halutuista tiedoista kuten satelliittipuhelimen numero ja epirbin UIT numero piti ihan tarkistaa. Aamuyöllä AIS:ssa alkoi näkyä toinen purjevene, joka tuli Bermudan suunnasta. Ehdimme heidän edellään Saint Georgen sisäänajoon. Ohjeiden mukaan otimme St. Davidin majakalla uuden yhteyden Bermuda radioon ja samaan aikaan Bermudan takaa tulevalta väylältä tuli rahtilaiva, jonka ohi menoa saimme ohjeet odottaa ja sitten luvan edetä St. Georgen tullilaituriin. Laituri oli tyhjänä ja siihen kävi melkoinen puhuri. Onneksi pari miestä oli sopivasti odottelemassa tullin ulkopuolella ja he ottivat köytemme vastaan. Tullimatami tuli heti laiturille vastaan ja toivotti tervetulleeksi maahan. Olimme ennen lähtöä täyttäneet ohjeiden mukaan tietomme SailClear järjestelmään, mutta laitteet olivat tietysti nurin ja siitä ei ollut mitään hyötyä. Saimme täytellä muutamat lomakkeet. Kaikki hoitui onneksi samalla luukulla eikä tarvinnut käydä kolmella eri luukulla kuten tavallisesti. Marialle oli ennen lähtöä ehtinyt tulla hyväksytty matkustuslupa ennen lähtöä, mutta Tapion lupa ei jostain syystä ollut tullut, vaikka Tapio oli täyttänyt sen ensin. Emme vielä siis saaneet koko prosessia hoidettua emmekä lupaa laskea keltaista lippua. Kävimme läheisellä aukiolla kirjautumassa wifiin, mutta Tapion lupaa ei edelleenkään ollut tullut. Kävimme jättämässä Tapion lupahakemuksen numeron virkailijalle ja saimme luvan siirtyä ankkuripaikalle tullin edustalle edelleen keltainen lippu ylhäällä. Näin teimme. Ankkuripaikalla oli onneksi runsaasti tilaa, paitsi juuri kun olimme katsoneet sopivan paikan, AIS:ssa perässämme näkynyt saksalaisvene, jonka takia tullivirkailijat olivat koko ajan hoputtaneet meitä, tuli lähellemme ja laski ankkurin, vaikka yritimme huudella heitä menemään tullilaituriin. Ankkurin laskun jälkeen hiukan siistimme venettä ja laitoimme tavaroita kuivumaan ja menimme pienille päiväunille oikeaan sänkyymme peräkajuuttaan. Päiväunien, välipalan ja Kikan täytön jälkeen porhalsimme taas tulliin, jonka ovet aukesivat pienen odottelun jälkeen. Tapion matkustuslupa oli sillä välin hyväksytty ja vihdoin kaikki muodollisuudet oli saatu hoidettua ja olemme luvallisesti Bermudalla.

Ensimmäinen legi kotimatkasta meni todella hienosti. Alun navakassa kelissä oli hyvä hakea avomerirutiineja talven saarihyppelyjen jälkeen. Hämmästyttävää oli, että löytyi vieläkin uusi väylä vedelle pilssiin. Toisaalta olosuhteet olivat legin alussa todella märät. Vene meni suurelta osin lyhyen, mutta korkean aallon lävitse, joka teki menosta poikkeuksellisen märkää. Rutiinit löytyivät nopeasti ja pyrimme maksimoimaan miehistön levon määrän. Eli päiväunia otettiin aina kun se oli mahdollista. Vene toimi lopulta hyvin ja korjauslista on maltillisen lyhyt.

Ennusteet näyttävät siltä, että merelle ei ole ainakaan seuraavaan 1,5 viikkoon asiaa.

4 thoughts on “BVI – Bermuda 6. Purjehduspäivä 2. Pääsiäispäivä ja tulo Bermudalle tiistaina klo 10.

  1. Hienosti hoiditte tämän ekan pätkän, joten nauttikaa nyt bermudashortseissa Bermudan ihanuuksista💪👍

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: