BVI -Bermuda 5. Purjehduspäivä pääsiäissunnuntai

Edelleen mukavan rauhallinen yö. Tuuli hiukan keveni ja kääntyi myötäisemmäksi. Tapio nosti hiukan kurssia ja nyt mennään suoraan lopun reittipistettämme kohden. Marian vuorolla peräti 2 laivaa näkyi AIS:ssa, toinen meni takaa ja toinen edestä reilun 10 Nm päästä. Aamupäivällä nähtiin yksi verkonmerkin näköinen valkoinen lippumerkki. Onko niitä oikeasti näin avomerellä satojen mailien päässä mistään, vai oliko se karannut? Lisäksi nähtiin kelluva frisbee. Muuten ei ole roskaa näkynyt. Aallokko ja roiskeet ovat mukavasti vähentyneet ja paria tuuletusluukkua on voinut pitää auki, mikä on laskenut mukavasti sisätilan lämpötilaa, mikä teki päiväunista entistä makeammat. Tuuli edelleen keveni noin 12 solmuun ja klo 14 aikaan purettiin isosta reivit ja päivä mentiin täysin purjein. Ruuaksi laiteltiin pussista sienirisottoa, kaalisalaattia ja kapteenin toiveesta avattiin BVI:ltä ostettu säilykepurkki ”luncheon chicken”. Ulkonäkö näytti lähinnä HK:n siniseltä, mutta maku vivahti sisäelimeen ja haju ei miellyttänyt miehistöä. Onneksi ostettiin vain yksi purkki, ei jatkoon. Vesi on viilennyt, se on nyt hiukan yli 21 astetta. Lisäksi päivä on pidentynyt, aurinko laski hiukan ennen 19 Karibian aikaa. Bermudalla kello taitaa olla tunnin enemmän kuin Karibialla, koska heillä on kesäaika käytössä, joten aikaero Suomen kesäaikaan on pian 6 tuntia. Juuri auringonlaskun jälkeen tuuli oli edelleen keventynyt ja pyöri 10 Kn molemmin puolin ja vanha maininki sai purjeet paukkumaan, joten rullasimme genuan ja laskimme ison kun ei ollut vielä ihan pimeää ja käynnistettiin kone. Nyt käynnistyi laakista. Istumalaatikkoon on tullut sen verran paljon roiskeita, että kaasuvipu on jäykistynyt ja se sai makeavesihuuhtelun ja vähän CRC:tä. Kannelta maston vierestä löytyi pikimusta noin 5 cm halkaisijaltaan oleva läntti ja mustia roiskeita. Onko mustekala voinut läiskähtää kannelle? Illalla ennen nukkumaanmenoa alitimme 200 Nm rajapyykin kohteeseen ja näyttäisimme ehtivän tiistaina valoisaan aikaan perille, kunhan pidämme 5 solmun vauhtia. Päivämatkaksi tuli 147 Nm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: