BVI -Bermuda 4. Purjehduspäivä, lankalauantai

Yö sujui taas rauhassa. Tapio jo vähän paleli vahtivuorolla. Marian vuorolla yksi rahtilaiva näkyi AIS:ssa menevän takaamme noin 12 Nm päästä. Sen verran oli sentään elämää, että pitkästä aikaa pari lentokalaa löytyi kannelta kuolleena ja Tapion vuorolla joku kopsahti tuulilasia päin. Tapio näki unta, että Maria purjehtii Saint Bartsille ja kyseli pariin kertaan unesta, että missä ollaan. Mitäs siihenkin pitäisi avomerellä vastata? Tuuli keveni yöllä 15-20 solmuun ja Maria sai avata koko genuan. Isossa on vielä reivit ja pulkka kulkee. Päivämatkat ovat hämmästyttävän identtisiä, tänään 157 Nm. Aamupalaksi keitettiin munat pääsiäisen kunniaksi ja ruuaksi iso satsi bataatti-fetakuskusta. Päivän erikoistapahtumat olivat, että saimme kelin kevennyttyä käytyä tekemässä paremman tulpan keulaboksin ankkuriputkeen ja kävimme suihkussa. Lyhyemmillä ylityssiivuilla on kyllä luksusta, kun makean veden kanssa ei tarvitse niin pihtailla ja suihku onnistui takasuihkulla istumalaatikossa. Tapio jopa käytti hetken konetta, että saatiin haaleaa vettä. Huono löydös oli, että moottori ei käynnistynyt aivan laakista. Merkit viittaisivat siihen, että neljä vuotta sitten vaihdetussa siirtopumpussa on vikaa. Täytyy tutkia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: