20. päivä merellä, perjantai 10.12.2021

Eilisessä tekstissä jäi mainitsematta, että torstaina siirsimme venekelloa vielä tunnin taaksepäin. Nyt valoisa tuli aamuvahdin kannalta mukavasti ennen kello setsemää. Aamulla ensi töiksemme teimme aamujumpat yöllä levää keränneen hydrogenun kanssa. Molemmat purjeet sisään ja keulan kääntö vastatuuleen. Tämä sai levät irtoamaan ja sähköä alkoikin taas tulla.

Yöllä akkujen jännite olikin päässyt tämän legin matalimmalle tasolle, 12.6. Hydrogenua ilman olisimme kyllä olleet pulassa sähköntuoton kanssa ja joutuneet käyttämään konetta päivittäin akkujen lataamiseen. Nyt emme ole joutuneet lainkaan lataamaan moottorilla vaan akut ovat olleet koko ajan lähes täynnä ja sähköä ei ole tarvinnut säästellä. Genua tutkiessa huomasimme myös, että peräpeilin alareunaan oli kiinnittynyt muutama vauvabarnakkeli. Zeldan Sheryl näistä varoittelikin ennen lähtöä. Myötätuulessa aallot pääsevät huuhtomaan perää tavallista korkeammalta, jonne pohjamaali ei yllä. Barnakkelit kiinnittyvät tässä vaiheessa pohjaan, mutta niiden pitäisi häipyä sitten kun myötätuulipurjehdus loppuu ja perä on taas pääosin veden yläpuolella. Seurataan tilannetta.

Kun leväongelma oli hoidettu, pääsimme taas kääntämään keulan oikeaan suuntaan ja avaamaan purjeet goosewingille. Ja aamupalaksi syötiin Marian aamuvahdissa leipomaa kauraleipää ja toisena aamuna peräkkäin kunnon kahvia. Päivä oli taas helteinen ja kevyttuulinen. Tuuli pysyi kuitenkin yli 10 kn koko ajan ja pääsimme etenemään ihan OK vauhtia noin 5 kn. Päivän sijaintiraportti paljasti, että perässämme useita päiviä vaaninut norjalaisvene oli hiukan saanut meitä kiinni, mutta oli edelleen perässämme. Hyvä niin. Maria otti kunnon päikkärit ja pojat pitivät vahtia ja lueskelivat. Lounaaksi syötiin linssikeittoa. Iltapäivällä pelailtiin Unoa ja lueskeltiin ja tehtiin pieniä päivittäishommia. Kaikilla alkaa olla selkä enemmän tai vähemmän jumissa istumalaatikossa kököttämisestä eivätkä meripunkissa myöskään patjat ole maailman parhaat. Muuten ei ole terveyshuolia ollut koko matkalla. Iltapalaksi syötiin pannaria.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: