18. päivä merellä, keskiviikko 8.12.2021

St Lucia lähestyy hitaasti mutta varmasti kevenevissä tuulissa. Ajoimme koko päivän goose wingillä eli eri puolille spiiratuilla genualla ja kutterilla. Päivät alkavat olla toinen toistaan lämpimämpiä ja yöllä kajuutassa on suorastaan kuuma. Aallot ovat pienentyneet ja keittiöhommien teko on helpottunut sitä myötä. Siitä Maria intoutui paistamaan lounaaksi lettuja.

Iltapäivällä olimme tiukan pohdinnan edessä. Säätiedotus lupaa meidän ja St Lucian välille kevyttuulista vyöhykettä. Pääsisimme kiertämään sen hiukan parempituulisella alueella, jos lähtisimme ajamaan etelämmäs. Siitä tulisi kuitenkin maileja taas lisää ainakin 60 Nm ja tuulta ennusteen mukaan olisi noin 3 kn enemmän. Pähkittiin ja laskettiin aikamme, että saisimmeko paremmasta tuulesta niin paljon enemmän vauhtia, että lisämatka kannattaisi. Päädyimme kuitenkin lopulta jatkamaan mahdollisimman suoraan kohti St. Luciaa. Lähipäivinä nähtänee, oliko päätös hyvä vai huono.

Iltapäivällä alkoi näkyä odottelemaamme Sargassolevää. Sitä oli onneksi vielä aika harvassa ja vain yksittäisiä varsia, jolloin se ei vielä aiheuttanut ongelmia hygrogenulle. Tuulen keventyessä Uno-turnaus sai jatkoa. Väinöllä oli voittoputki tänään. Illalla päädyimme siirtämään laivakelloa tunnin taaksepäin, jotta saamme ajoitettua yövahdit paremmin pimeisiin tunteihin. Edelleen olemme kuitenkin kolme tuntia edellä Karibian ajasta. Päivälliseksi tehtiin kylmäsavulohipastaa. Illalla tuuli alkoi jo heiketä. Ajoimme koko yön goose wingillä, jotta purjeita saisi helposti pienennettyä, jos puuskapilviä tulee. Yö oli kuitenkin rauhallinen ja vailla tapahtumia. Mitä nyt purjeet hiukan aaltojen mukana välillä nykivät.

One thought on “18. päivä merellä, keskiviikko 8.12.2021

  1. Tervehdys!

    Kun mietitte reitti Lucialle. Niin ainakin meidän reissulla 2016 ennusteet piti hyvin kutinsa ja olivat todella tarkkoja. Alkuunnajettiin kyllä oikeaa suuntaa tyynen välttämiseksi mutta ei huomioitu merivirtaa joka vei meitä koko ajan hiljalleen tyyneen. Tän kun olis tajunnut niin oltais kierretty tyyni hienosti.
    Terveisiä kaikille ja ottakaa koko nautinto irti. Kyllä sitä joskus vielä. Kämmenet hikoilla kun lukee teidän blogia:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: