17. päivä merellä, tiistai 7.12.2021

Kaikken hillittömän juhlimisen jälkeen pidettiin lepopäivää. Vaihdettiin purjesetupia. Laskettiin hyvin alkumatkan palvellut isopurje ja nostettiin keulaan spinnupuomille spiirattu genua ja spiirapuomille toiselle puolelle kutteri. Isopurjeen nostin pääsi tietysti nanosekunnin löysänä heiluessaan sotkemaan itsensä ylemmän saalingin ja lazy bagin taakse.

Kun laskettiin isopurjetta ja käännettiin sitä varten vastatuuleen, huomasi todella, miten pomputtavaa aallokko olisi jos emme pääsisi ajamaan myötäiseen. Moottoria tuli samalla testattua, se lähti käyntiin laakista. Ajetaan nyt suoraan St. Luciaa kohden, tuuli aikalailla suoraan takaa. Muutamia puuskapilviä pienine sadekuuroineen on mennyt ohi pitkin päivää, mutta ne eivät ole aiheuttaneet mainittavia muutoksia tuuliin. Lounaaksi syötiin tomaattikeittoa ja näkkäriä, päivälliseksi bataattipihvejä ja perunamuusia. Maria ja Tapio ottivat merivesisuihkun. Tapio ja Väinö testasivat Väinön matkalla kehittämää pokerishakkia kolmen pelin verran. Hyvin tuntui pelittävän. Vesi alkaa jo olla lämmintä, 25.3 asteista. Etenimme tänään 145 Nm. Klo 18matkaa jäljellä 733 Nm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: