14 päivä merellä, lauantai

Aamulla klo 8 on vielä pimeää, aurinko nousee vasta 9 aikaan. Maria antoi poikien nukkua pitkään. Väinö kömpi punkasta 9:30 katsomaan säätä. Aamupalan jälkeen Maria puolestaan kömpi kunnon päiväunille.

Pojat jiippasivat sillä välin. Sää on aurinkoinen ja lämmin. Merivesi 24.9 asteista. Jatkamme edelleen 2. Reivatulla isopurjeella ja virsikirjalle spiiratulla kutterilla. Aallokko on tänään ns. puuhailuaallokkoa. Meri näyttää sileältä, mutta kun alkaa tehdä jotain, alkaa varmasti sellainen keinutus, ettei paremmasta väliä.

Lounaaksi syötiin Göransin kebabia purkista ja riisiä. Puuskapilviltä vältyttiin taas, vaikka Maria kaivoi kertaalleen lupaavan pilven lähestyessä jo shampoot esiin. Iltapäivällä lähinnä lueskeltiin ja tehtiin siivoushommia, Tapiokin otti pienet päiväunet. Pitkästä aikaa näkyi AIS:ssa ja horisontissa 59 jalkaa pitkä purjevene, joka ei ole ARC:ssa mukana. Illalla auringonlaskun jälkeen pidettiin leffailtaa. Tehtiin popcornia ja katsottiin padilta mustekaladokumentti. Jälkiruuaksi syötiin vielä kaura-omenapaistosta kermavaahdon kanssa. Yö meni rauhallisesti. Väinö näki sinisen kirkkaan tähdenlennon, siinä ainoa raportoitava tapahtuma yöltä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: