13.Päivä merellä perjantai 3.12.2021

Päivä oli pilvinen. Agendana oli korjata edellisenä päivänä löydetyt viat. Tapio irrotti ensimmäisenä toimimattoman valonapin ja ilmeni, että sen sisuskalut olivat umpiruosteessa. Ei ihan purjeveneeseen sopivaa matskua. Varanappi onneksi löytyi varastoista ja asennuksessa ei kauaa nokka tuhissut. Nyt toimii valo. Spiirapuomi korjattiin aiempaa lyhyemmäksi sahaamalla rautasahalla katkennut kohta pois ja jämäpäästä kiinnitysmekanismi siirrettiin ja kiinnitettiin sahattuun kohtaan. Puomista tuli hiukan lyhyempi kuin ennen, mutta taas toimiva. Päivä odoteltiin uusia puuskapilviä, mutta niitä ei tullut. Lounaaksi syötiin bataatti-kikherne-fetapaistosta ja viimeinen mango. Tuoreet kasvikset alkavat olla loppu Sipulia, valkosipulia ja bataattia lukuunottamatta. Omenia ja pari appelsiinia vielä on hedelmäpuolelta, sen jälkeen siirrytään säilykkeisiin.

Tuuli on ollut hiukan kevyempi ja maininki vielä melko isoa. Ideaalisesti vetävää etupurjeen asetusta on yritetty hakea koko päivä. Parhaalta yhdistelmältä vaikuttaa nyt 2. reivattu isopurje ja virsikirjaksi spiirattu kutteripurje. Jos tuuli vielä kevenee ja puuskat vähenevät, päästäisiin taas ajamaan genaakkerilla. Ennen auringonlaskua delfiiniparvi tuli taas hiukan pomppimaan veneen viereen. Ehkä 5-6 yksilöä. Ne olivat tällä kertaa tummaselkäisiä ja häipyivät taas liian pian. Niiden sulavaa menoa olisi jaksanut ihailla vaikka kuinka kauan. Iltaruuaksi tehtiin hawaijinpataa pussista säilykekanan ja maissin kera. Illalla Tapio yllätti Annina Onshore Team Manager Markon soitolla satelliittipuhelimella. Hyvin kuului. Yö kytättiin taas puuskapilviä tutkasta silmä kovana, mutta yhtään ei tullut. Ei myöskään laivoja. Yöt ovat ehkä vähän lämmenneet, Tapio tarkeni keskiyön vahdin shortsella.

One thought on “13.Päivä merellä perjantai 3.12.2021

  1. Hienoa lukea teidän blogia ja näin saada pientä tuntumaa upeasta matkastanne. Hyvää itsenäisyyspäivää ja sopivia tuulia loppumatkalle🥰
    Heli jaOlli

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: