15 päivä merellä, sunnuntai 5.12.2021

Yöllä tuuli oli taas koventunut ja pääsemme meille suht hyvää vauhtia kohti St Luciaa. Aamupalaksi keitettiin ihan kaurapuurot Väinölle ja Marialle, Tapio kieltäytyi puurosta ja tyytyi Weetabixiin.

Keikutus aalloissa jatkuu. Tällä kertaa maitopurkki päätti hypätä pää edellä lattialle ja korkki irtosi ja pentteri ja salonki saivat maitohuuhtelun ja Maria pääsi mattopyykille. Tänään alittuu 1000 nm StLucialle. Sen kunniaksi Maria teki lounaaksi chorizo-sienipitsaa ja Tapio leipoi illaksi suklaakakkua. Maria paistoi vielä huomiseksi itsenäisyyspäiväksi valmispaketista saaristolaisleipää. Näin ollen veneessä sisällä tuppaa olemaan hieman kuuma, 30 astetta. Luukkuja ei oikein voi pitää tuuletukseksi auki, kun ihan saletisti tulee aalto sisään juuri kun luukun avaa. Ulkona istumalaatikossa on ihan OK ilmasto, tuuli viilentää mukavasti. Kaikki ovat luopuneet peitoista ja nukkuvat pelkällä pussilakanalla.

Illalla pilvirintama meni ylitsemme ja pääsimme ajelemaan pari tuntia sivutuulessa kohti St Luciaa. Sen jälkeen tuuli kuitenkin keveni hetkeksi ja ennen puolta yötä nousi taas kovaksi ja kääntyi taakse. Kovimmat puuskat yöllä olivat 35 kn. Illan perässämme ajeli joku purjevene, joka näkyi AIS:ssa. Väinön vuorolla joku myös leikkasi keilamme edestä vain parin mailin päästä. Mastovalo näkyi. Kumpikaan vene ei ollut ARC:ssa. Etenimme vuorokaudessa hyvin, 153 Nm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: