Yhdeksäs päivä merellä, maanantai 29.11.2021

Samanlainen keinutus jatkuu, mutta tuuli on ennustuksessa luvattua kevyempää, vain 20 Kn molemmin puolin, puuskat alle 30 Kn. Tapiota hiukan huolettaa, kun ennuste ei ihan pidä paikkaansa.

Leipä loppui eilen, joten Maria teki aamupalalle Tuijan ohjeella kaura-hunajateeleipiä. Keikutus on tänään sen verran arvaamatonta, että keittiössä ei pysy, jos turvaremmi ei ole kiinni. Lisäksi tavarat eivät pysy oikein pöydällä liukuestematosta huolimatta vaan kaikkea irtotavaraa, jota tarvitsee kokatessa, pitää pitää lavuaarissa. Kananmunat yrittävät syöksyä kaapista tekemään harakirin joka kerta kun oven avaa. Aamupäivällä yksi iso aalto loiskaisi istumalaatikkoon niin, että Väinö ja Maria kastuivat alusvaatteita myöten ja pädi sai vähän roiskeita myös. Aalto on kahdesti katkaissut nippusiteet paapuurin puolen tuulisuojan alareunasta, nyt kiinnitettiin se narulla. Lisäksi aalto on loiskaissut kahdesti paaran takakulmassa olevan hevosenkenkäpelastusrenkaan mereen, onneksi se on kiinnitetty myös narulla takakaiteeseen.

Ei veneitä eikä laivoja näköpiirissä eikä AIS:ssa. Ollaan ajettu koko ajan pelkällä 2. reivatulla isopurjeella ja vauhdit ovat hyviä 6-7 Kn ja aallon heittäessä eteenpäin enemmänkin. Lounaaksi syötiin kasvispyttipannua ja päivälliseksi fetapastaa. Viimeiset kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit käytetty. Oltiin juuri syömässä päivällistä istumalaatikossa niin päivän toinen iso aalto ryöpsähti taas takaa istumalaatikkoon kastellen taas miehistön. Samalla istumalaatikossa suojapleksin takana oleva tuulegenun tolpassa olevan työvalon katkaisija sai ilmeisesti sen verran kosteutta, että valo syttyi itsekseen kylläkin tavallista himmeämpänä eikä suostunut sammumaan. No näkee ainakin purjeen hyvin yöllä ja onneksi ei ole tosiaan sähköstä pulaa. Onnettomuudeksi myös samassa rytäkässä yksi Kustavin savipajan pastakuppi hajosi. Ruokailut hoidetaan kyllä jatkossa täysin muoviastioilta.

Lentokalat olivat ilmeisesti innostuneita purjetta valaisevasta valosta, sillä ne aloittivat massapomppimisen kannelle. Muutama oli ihan hyvän kokoinen, noin 20 cm. Tyrkittiiin ne kuitenkin takaisin mereen, ei ruvettu harkitsemaan lentokalaruokaa ainakaan vielä. Aallot olivat jo 4 metrisiä, joten nukkumattia odottaessa kyllä tuntui siltä, että kiidetään kauheaa kyytiä eteenpäin ja toisille uni maittaa paremmin, toisille huonommin. Muuten rauhallinen yö.

Marketalle muuten synttärionnittelut, jos satut lueskelemaan,blogia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: