Kahdeksas päivä merellä, sunnuntai 28.11.2021

Viikko merellä tuli täyteen. Yö oli kovatuulinen ja pomppuisa. Kovimmat puuskat Marian vahtivuorolla aamuyöstä 35 kn. Tuntuu huikelta, kun vene kiitää pimeässä aaltojen yli perä kohisten. Kuinkakohan kovalta meno mahtaakaan tuntua Imocassa tai jossain muussa vehkeessä, joka menee oikeasti kovaa?

Aallot alkavat olla 3-4 metrisiä ja yöllä vaisto sanoo, että kierähtää alas punkasta, vaikka nukkuu meripunkassa. Kai tähänkin taas kohta tottuu. Tavarat pitävät kaapeissa aikamoista kolinaa, vaikka niitä on kuinka yritetty laittaa tiiviiseen ja pehmustaa. Aamusta otettiin jiippi ja nyt ajetaan kohti St Luciaa, kun eilen oltiin vielä menossa vuorotellen Brasiliaan tai Haitille. Koko päivä on ajettu muuten samoin purjein, 2. reivatulla isopurjeella. Väinö ajoi päivällä useamman tunnin käsin.

Merivesi on vähän jo lämmennyt, nyt 23 asteista. Maria otti sen kunniaksi merivesipesun istumalaatikossa, pojat odottelevat veden lämpiävän vielä lisää. Lounaaksi syötiin hernesoppaa ja näkkäriä, päivälliseksi päätettiin paistaa pikkujoulua varten varatut naudan ulkofilepihvit, että ne eivät ehdi mennä huonoksi. Siinä meni viimeinen tuore liha. Ilmakuivattua kinkkua, chorizoja ja pekonia ja tietysti säilykkeitä vielä on. Lisukkeena syötiin keitettyjä perunoita, valkosipulivoita ja kirsikkatomaatteja, juomana Coca-Colat. Muuten jäi kyllä pomppuisen kelin takia tipetiptapit leikkimättä, säästetään ne sitten jouluksi.

Ensimmäinen adventti oli tänään ja sen kunniaksi saatiin avata eka luukku partiolaisten adventtikalenterista. Päätettiin, että päivän luukun saa avata aina se, kenellä on yön viimeinen vahtivuoro. Lentokaloja näkyy ja joitain lintuja, ehkä keltanokkaliitäjiä. Olemme ruotsalaisten kanssa viestitellessämme kuulleet, että jotkut muut ovat menneet Cap Verdelle tankkaamaan ja odottelemaan tuulen rauhoittumista. Meillä on dieseliä vielä reilut puoli tankkia ja 40 litraa varakanistereissa ja tuulta on luvattu loppumatkaksi riittävästi. Lisäksi sähköä on akut täynnään ilman, että olemme koneella joutuneet lataamaan yhtään, joten meidän pitäisi kyllä dieselin puolesta hyvin pärjätä Karibialle asti. Tänään etenimme vihdoin 150 Nm matkan vuorokaudessa, tätä on odotettu! Yön vahtivuorot sujuivat taas rauhallisesti ilman mitään kommervenkkejä ja unikin tulee taas isommassa keinutuksessa vähän paremmin. Pari pientä sadekuuroa tuli Marian vahtivuorolla.

One thought on “Kahdeksas päivä merellä, sunnuntai 28.11.2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: