Kymmenes päivä merellä tiistai 30.11.

Heräsimme keikuttavan yön jälkeen aurinkoiseen aamuun. Aamiaiseksi näkkäriä, muroja ja omenaa. Maria ja Väinö painuivat heti aamiaisen jälkeen takaisin unille ja Tapio päivysti istumalaatikossa. Tuuli puhkuu edelleen 20 Kn molemmin puolin ja aalto on isoa. Leikkaamme hiukan pohjoisen kautta kohti St. Luciaa.

Mikään purjeidentrimmausleiri ei ole kyseessä, iso on edelleen samoissa asetuksissa mihin se laitettiin toissapäivänä. Ei muita näkyvissä AIS:ssa eikä merellä. Lentokalatkin rauhoittuivat loppuyöksi, kaksi kuollutta pikkuista lentokalaa löytyi aamulla kannelta. Lounaaksi syötiin Meksikon keittoa ja Tapio vuorostaan otti unet lounaan jälkeen. Kaikki ovat tahollaan lueskelleet.

Merkkaamme joka päivä klo 18:00 sijaintimme kartalle. Samassa yhteydessä on helppo mitata vuorokaudessa purjehditut mailit. Olimme edenneet 162 mailia, joka on meille jo todella hyvä lukema. Tämmöisiä lisää, niin ehdimme maalilinjalle sen vielä ollessa auki. Toki meidän täytyy lähteä leikkaamaan jossain vaiheessa etelää kohden, mutta ei murehdita siitä vielä.

Illalla syötiin vielä pestopastaa vahvistettuna säilykekanalla. Yön vahtivuorot menivät rauhallisesti ilman sen erikoisempia tapahtumia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: