Hektinen viimeinen viikko ja vihdoin – köydet irti!

Viimeinen viikko ennen lähtöä Marian silmin

Tapio oli lopettanut työt jo helatorstaihin. Itselläni viimeinen työpäivä oli vasta 28.5. Vaikka lähtö oli ollut tiedossa jo pitkään, kummasti ne kaikki hommat kuitenkin pakkautuivat lähtöä edeltävään viikkoon. Niinhän se menee, että pakko on paras motivaattori. Lähtöä edeltävän viikonlopun olimme veneellä. Purjehdimme viettämään viikonloppua Gulkronaan. Päivä oli hieno ja aurinkoinen, mutta melkein heti rantauduttuamme nousu mereltä sumu. Gulkronassa grillasimme Cobb-grillissä halsterikanan, saunoimme ja uimme ja illalla katsottiin ja fiilisteltiin Euroviisuja. Tänä vuonna oli viisuissa poikkeuksellisen monta hyvää biisiä!

Projektinhallinta toteutettiin post-it- lapuilla

Matkalla Gulkronaan kokeilimme uutta genuaa, jonka Tapio oli viikolla laittanut paikoilleen. Yksi pieni ongelma genuan kanssa ilmeni. Purjeen etuliikki jäi foilin uraan sillä tavalla jumiin, että purje ei tullutkaan enää alas. Onneksi sen sai kuitenkin rullalle, mutta ennen lähtöä tämäkin ongelma oli ratkaistava, jotta purjeen saa tarvittaessa esim. rullamekanismin rikkouduttua alas. Tapiolla oli huolta siitä, että joudummeko ottamaan foilin purjeineen päivineen alas mastosta, mutta onneksi ongelma ratkesi seurakaverin myötävaikutuksella ja purje saatiin sunnuntaina kunnialla alas ja uudelleen paikoilleen oikein. Sunnuntaina vene katsastettiin luokkaan 1, kiitokset Mikolle äärimmäisen tarkasta työstä! Joitakin korjattavia asioita vielä löytyi mm. alavanttien yläosan kulmaa piti oikaista paremmaksi, mikä tiesi Tapiolle viikolla kahta reissua Espooseen.

Gulkrona sumussa

Maanantai 24.5: Marialla oli maanantaina ylityövapaa, joten olimme maanantaihin asti veneellä tehden järjestelyitä. Maanantaina illalla myös aloiteltiin kotona toden teolla pakkaamaan tavaroita muuttoa varten. Kummasti sitä kertyykin kaikkea pientä sälätavaraa 11 vuoden asumisen aikana.

Tiistai 25.5: Työpäivä. Kiirettä, että saa kaikki rästissä olevat paperityöt tehtyä ennen vapaata. Lounaalla työpaikkaruokalassa työkavereiden kanssa. Jäähyväisiä joka päivä. Illalla vierähti tovi apteekissa ensiapulääkkeitä ja reumalääkkeitä järjestäessä. Akvaariokalat saivat lomakodin työkaverin akvaariosta. Tavaroiden pakkausta yömyöhään asti ja tavara ei silti tunnu vähenevän yhtään.

Tapiokin uskaltui mastoon ihmettelemään alavantteja

Keskiviikko 26.5: Töissä taas kiireinen päivä. Töiden jälkeen kampaajalle ja taas apteekkiin. Ehdin käydä ennakkoäänestämässäkin. Tapio vei kavereineen yhden kuorman tavaraa säilöön iskälle ja kotona pakkaus jatkui.

Torstai 27.5: Ensin työpäivä ja sitten infernaalinen pakkauspäivä. Tapio kavereineen vei tavaraa kaatopaikalle, iskälle, kaupunkivarastolle ja minä yritin parhaani mukaan pakata. Kämppä olisi oltava tyhjänä perjantaina aamulla klo 7:30 kun Sirkun siivouspalvelusta olisi tulossa tytöt tekemään muuttosiivousta. Tsiko oli ihmeissään kun kämppä tyhjeni pikkuhiljaa ja ei ruvettu nukkumaan ollenkaan. Asunto saatiin lopulta tyhjäksi, joten menimme yöksi Tapion isän tyhjillään olevaan taloon.

Perjantai 30.5.21 klo 4:54 Tsiko ihmettelee, että pääseekö täällä ollenkaan nukkumaan.

Perjantai 28.5: Minä läksin Tsikon kanssa nukkumaan aamulla viiden aikaan ja Tapio jäi vielä viimeistelemään asuntoa. Minä aloin nukkumaan normaaliin arkiaamun herätysaikaani klo 5:30 ja heräsin töihin kahdeksaksi. Matkalla töihin piti vielä avata ovet siivoojille ja poiketa hakemassa töihin tarjottavia. Viimeinen työpäivä hetkeen! Kaikki työt piti saada paketoitua, joten vierähtihän siinä tunti jos toinenkin yli normaalin työajan. Ihmeesti ei kylläkään juuri väsyttänyt niukoista yöunista huolimatta. Työkaverit olivat kannustavia lähdön suhteen. Illalla kävimme vielä jäähyväisskumpilla Kimmon, Hannan ja Väinön uudessa asunnossa. Ja uni tuli illalla noin sekunnissa, edelleen Killossa.

Ekat 6 mailia takana!

Lauantai 29.5: Tarkoitus oli päästä jo mahdollisimman ajoissa lähtemään kohti Paraisia ja venettä. Totesimme kuitenkin, että hommaa olisi vielä sen verran, että parempi ottaa ihan rauhassa. Kävimme vielä aamusta siivoamassa asunnon parvekkeen ja varaston ja ihailemassa kuinka hienosti Sirkun Siivouspalvelu oli asunnon siivonnut. Vielä yksi kuorma tavaraa vietiin kaupunkivarastoon ja kierrätykseen. Luovutimme avaimet tuleville vuokralaisillemme klo 12. Sen jälkeen kävimme vielä syömässä viimeisen aterian tamperelaista perinneruokaa; kanansiipiä. Sitten vielä hyvästejä: kävimme Tapion isää hyvästelemässä hoitokodissa ja minä kävin äitini kanssa piknikillä Hatanpään arboretumilla. Illalla ajoimme vielä Valkeakoskelle iskälle, jossa odotti kuuma sauna ja pehmeä peti.

Maria mietteliäänä Örössä 1.6.2021

Sunnuntai 30.5: Aamulla tuntui siltä, että oli täysin oikea päätös siirtää Paraisille lähtö sunnuntaihin. Aamulla oli edessä kaikkein raskaimmat hyvästit, Tsiko jäi hoitoon iskälle ja Raijalle. Ikävä tulee varmasti! Tsiko on kuitenkin jo 11-vuotias. Ikinä ei voi tietää, mitä vuoden aikana tapahtuu. Aamupalan jälkeen starttasimme kohti Paraisia iskän kyydillä. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja ajomatka meni nopeasti. Kauppareissu Paraisilla, ostettiin ruokaa ainakin viikon tarpeisiin. Tavaroiden kantaminen ja sijoittelu veneeseen vei oman aikansa iskän avusta huolimatta. Ihmeellisesti tavarat kuitenkin katosivat veneen lokeroihin, vaikka alkuun näytti siltä, että ei tätä tavaraa voi mitenkään saada piiloon. Ilman sen kummempia torvisoittokuntia köydet irtosivat laiturista aiemmin suunnitellun aikataulun mukaan 30.5 klo 17:30. Suuntasimme ensimmäisellä legillä Seiliin. Tästä se lähtee!

10 thoughts on “Hektinen viimeinen viikko ja vihdoin – köydet irti!

 1. Todella hienoa että olette päässeet projektin lähtövaiheeseen. Respect! Tulen seuraamaan teitä.. Hyvää matkaa!

  Like

 2. Moi oli kiva tavata ja laitoimme Heikille kuvan ja tässä Heikin viesti:

  Tosi hienoa. Ihan liikutuksen kyyneleet! Täytyy tästä mennä saunaan rentoutumaan. Ennen arc lähtöä, veneen asento veailinjassa hyvä tarkistaa eli, keula saisi uida hivenen korkeammalla. OONNEA, ONNEA Atlantti purjehdukselle!!.Parhain terveisin, H.✌⛵😊

  Mukavaa reissua, Naattikaa matkasta ja toisistanne sekä tästä Upeasta retkestä.

  M/S Unelma Teijo ja Eija

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: