Lähtö lähenee

Viime viikko oli kyllä varsin mieleenpainuva. Lopetin palkkatyöt viime keskiviikkona ja hyppäsin niin sanotusti tyhjän päälle. Itse vaeltelin jossain pilvilinnoissa ja vain nautin viime viikon pienistä läksiäistilaisuuksista. Oli sydäntä lämmittävää nähdä vielä kerran osa niistä ihmisistä, joiden kanssa olen painanut projektia eteenpäin viimeiset vuodet. Yhteiset koettelemukset yhdistävät ja luovat siteitä, joita ei koskaan unohda. Maria jatkaa töitään vielä toukokuun loppuun asti.

Pienimutoiset lähtijäiset Suokissa. Tiina ja Hannu tulivat omalla veneellä paikalle. Sain läksiäislahjaksi kattavan valikoiman erityyppisiä Metro-tuotteita mukaan reissuun. Ja lisäksi sain aivan mielettömän hienon mukin!

Tennisporukan kanssa pelattiin viime viikon perjantaina turnaus ja saunottiin hiet pois. Turnauksen ajan hieman vettä tuli taivaalta, mutta illaksi onneksi kirkastui. Turnaus ei osaltani mennyt aivan optimaalisesti, mutta oli mukava kokoontua rakkaan harrastuksen pariin vielä kerran hyvän porukan kanssa. Niin ja saimme vielä ensimmäiset nimi-sponsorit mastoon, hienoa idea vedätyksineen. Kiitokset!

Tenniskaverit. Kimmo on kameran takana.

Vene alkaa olemaan miltein purjehduskunnossa. Muistan vuonna 2019 Cuxhavenissa, kun istuimme suomalaisten venekuntien kanssa skumpalla. Muut venekunnat olivat suuntaamassa kohti etelää toteuttamaan unelmaansa pitkästä purjehdusretkestä. Me olimme vain normaalilla kesälomapurjehduksella, mutta fiilistelimme näiden venekuntien tuntoja. Silloin taisin julistaa, että me saamme kyllä veneen kevääksi 2021 siihen kuntoon, että mitään viime hetken paniikkeja ei tule. Olin väärässä. Veneen kanssa on aivan tolkuttoman paljon tekemistä jäljellä, ei toivottavasti mitään isoa.

Tsiko oli tarkkana viikonloppuna, kun oltiin Tomilla ja Suskilla grillailemassa.

Minulle haastavin osia tässä reissussa tulee olemaan ongelmien kanssa eläminen. Tämä kevät on taas kerran osoittanut, että yllättäviä ongelmia tulee veneessä aina. Aikoinaan nuorena konsultin alkuna viimeistelin erästä haasteellista projektia hollantilaisen kokeneen konsultin kanssa. Marcel sanoi silloin hienosti, että suhtaudu ongelmiin kuin jonglööri, keskity vain siihen palloon, joka on juuri nyt kädessäsi. Juuri nyt yritän pitää Marcelin opit mielessä ja olla huolehtimatta ilmassa olevista palloista.

Yksi ilmassa olevista palloista liittyy maston toppiin.

Lähtöpäivästä pidämme kynsin ja hampain kiinni. Se on 30.5.21 sunnuntai. Todennäköisesti jäämme saaristomerelle odottelemaan, että saan ensimmäisen koronapiikin. Seuraava dedis meillä on olla Las Palmasissa marraskuun alussa. Eli mikään kiire meillä ei ole, ja toivon todella, että EU saa rokotetodistusjärjestelmän pystyyn. Tällöin maasta toiseen siirtymiset toivottavasti helpottuvat. Mutta tämäkin asia kuuluu niihin ilmassa oleviin palloihin.

2 thoughts on “Lähtö lähenee

  1. Hyvää matkaa ja myötätuulta lähtiessänne suureen seikkailuun maailman merille.

    Leena ja Matti

    to 20. toukok. 2021 klo 11.09 S/Y Anninan Karibian kierros 2021-2022 kirjoitti:

    > Tapio posted: ” Viime viikko oli kyllä varsin mieleenpainuva. Lopetin > palkkatyöt viime keskiviikkona ja hyppäsin niin sanotusti tyhjän päälle. > Itse vaeltelin jossain pilvilinnoissa ja vain nautin viime viikon pienistä > läksiäistilaisuuksista. Oli sydäntä lämmittävää nähd” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: