Tunnelmia helmikuussa

Mitä lähemmäksi lähtö tulee, niin sen nopeammin viikot menevät. Vaikka vielä hiihtokelit ovat parhaimmillaan, niin kevät on jo yllättävänkin lähellä.

Vaskivesi 21.2.21 Lunta riittää.

World Cruising Club- organisaatio pitää lauantai-iltapäiväisin online- seminaareja Atlantin ylitykseen liittyvistä aiheista. Nämä sessiot ovat olleet todella hyviä ja esimerkiksi Las Palmasissa suoritettavan turvallisuuskatsastuksen kulku on hyvin auennut näissä sessiossa. World Cruising Club on englantilainen organisaatio, joka järjestää Atlantin ylitystapahtuman (ARC- kilpailun). Las Palmasissa suoritetaan veneen katsastus ja siellä on kaiken maailman ohjelmaa(bileitä?) ennen starttia. Ja toki maalilinjan ylityksen jälkeen saa rommipullon ja hedelmäkorin ST. Lucialla.

Korona ja sen aiheuttamat haasteet reissulle toki mietityttää päivittäin. Olemme tehneet linjauksen, että kyllä asiat järjestyvät tavalla tai toisella. Eli köydet irtoavat 30.5.21, ja mennään sitten vaikka Nauvoon odottelemaan kulkutautitilanteen helpottamista, jos silloin näyttää vielä pahalta.

Olemme tekemisten organisoinnissa siirtyneet yksinkertaiseen lappujärjestelmään. Toisen kaapin seinässä on vielä tekemättä laput ja toisella seinällä tehdyt laput. Lappuja on suht paljon vielä tekemättä-seinällä.

Väinö ja Maria tyytyväisinä Kalmarissa 2019

Viikonloppuna tilattiin uusi pelastuslautta, ARC-kriteerit täyttävä tutkanheijastin ja pelastusliiveihin tulevat hätä-AIS- lähettimet. Uusi genua on tulossa NEB-sailsiltä ja NEB-Sailsin Rike on nyt mitannut kaikki vantit ja vanttiruuvit. Eli jos vantteja pitää uusia reissun aikana, niin saadaan uudet tilalle ilman mittailuja Rikeltä. Anninan peräsin on tällä hetkellä irti. Paraisten venekeskus hoitaa uudet laakerit ja samalla vahvistetaan vannasputki peräsinakselin ympäriltä. Mukaan lähtee varalle uusi starttimoottori, laturi, termostaatti ja muuta pienempää varaosaa. Uudet patjat peräkajuuttaan ovat jo odottamassa varastossa käyttöä. Kaasusysteemi vaihtuu keväällä campingaziksi, jolloin pullojen vaihto pitäisi onnistua reissulla. Sitten noin miljoona isompaa ja pienempää asiaa, jotka pitää hoitaa ennen lähtöä.

Nord-Ostsee- kanal eli Kielin kanava 2019

Vakuutuksien kanssa on melkoista säätöä, mutta eiköhän ne saada järjestymään. 6000 euron omavastuulla ei ihan jokaisesta naarmusta aleta täyttämään vakuutusplanketteja. Aina rakas Kela linjasi, että olemme Suomen sosiaaliturvan ulkopuolella 1.6.21 alkaen. Tämä aiheuttaa vaivaa miehistön lääkityksien osalta.

Saatettiin viime kesänä Pikkune II heidän vuoden Kanarian retkeltään takaisin Suomen aluevesille.

Lähtövalmistelut eivät kosketa vain venettä. Ns. maaelämä pitää pistää reiluksi vuodeksi pakettiin. Tällä hetkellä näyttäisi, että kummatkin saavat työt järjestymään varsin nätisti, joten elämä voi mahdollisesti jatkua myös tämän retken jälkeen. Asunto menee vuokralle, autot pitäisi myydä pois ja koira menee viettämään sapattivuotta Sääksmäelle.

Huhti- ja toukokuu tulevat olemaan kaaosta, koska määräänsä enempää asioita ei pysty tekemään etukäteen. Nyt nautitaan tästä arjesta, kun vielä voidaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: