Azorit – Ranska 10. Purjehduspäivä torstai 16.6.2022

Koko päivä kryssittiin lähemmäs kohdetta tiukkaan vastaiseen. Meri oli pääasiassa rauhallinen, joskin välillä aina terävää aallokkoa tuli myös vastaan. Pitää kyllä olla tarkkana kuin porkkana koko ajan. Mitään mereneläviä ei ole enää näkynyt vedessä eikä kannella. Näkyvyys ei ole paras mahdollinen, taivas on ohuessa pilvessä ja jonkinlaista utua leijuu myös meren päällä. Satanut ei kuitenkaan ole. Jomman kumman on pitänyt olla koko ajan tarkkana istumalaatikossa. Vuorokausimatkaksi tuli 90 Nm. Illalla otettiin yötä varten yksi reivi isopurjeeseen ja rullattiin hiukan genuaa sisään. Yöllä tulikin kovatuulisempi vaihe, mutta juuri vuoronvaihdon aikoihin tuuli keveni ja käännähti niin, että nyt (pe aamuna klo 7) ajamme suoraan kohdetta kohti ja kohta menee rikki 100 Nm. Virtakin on mukavasti myötäinen ja vauhti pohjan suhteen 7 kn. Huomenna siis toivottavasti perillä, jos ei nyt pukkaa mitään kovin erikoista olosuhdetta tähän loppuun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: