Bermuda – Azorit 16. Purjehduspäivä 14.5.2022

Ensimmäinen kovatuulinen yö meni lopulta aivan rauhallisesti, hyvä niin. Aamulla tuulen kääntymisen yhteydessä taivas kirkastui ja sade loppui. Aamu aloitettiin jiipillä ennen aamupalaa. Aiomme nyt ajella 33. leveyspiirin tienoilla pari päivää ennen kuin toisen myterin mentyä pääsemme ottamaan kurssia paremmin Azoreille. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, aallokko noin parimetristä. Päivä meni nukkuessa, säätiedotuksia tutkiessa, äänikirjoja kuunnellessa ja venettä järjestellessä. Ruuaksi tehtiin pestopastaa säilykekanalla. Meri oli sen verran rauhallinen, että kokkaus ja tiskaus onnistuivat ilman ongelmia. Laivoja ei ole täällä etelämpänä näkynyt AIS:ssa yhtäkään, ei liioin delfiinejä tai valaita. Vuorokausimatkaksi tuli 123 Nm. Yö meni myös rauhallisesti. Puoli kuudelta jouduttiin ottamaan toinen jiippi. Olemme edenneet pelkällä kolmosreivatulla isopurjeella.

One thought on “Bermuda – Azorit 16. Purjehduspäivä 14.5.2022

  1. Toivottavasti kelit muuttuvat paremmiksi niin pääsette jatkamaan Azoreille mahdollisimman pian👍

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: