Kuudes päivä merellä, perjantai 26.11

Aamuvuorossa oleva Tapio oli niin fiiliksissä sivutuulesta, että antoi Marian ja Väinön nukkua vähän ekstraa aamulla ja nousimme vasta 9 jälkeen. Aallokkoa on jonkin verran ja se on takaa/sivusta, joten sisällä liikkuessa täytyy olla tarkkana ja käyttää mitä ihmeellisimpiä lihaksia tasapainon pitämiseen. Takana näkyi aamun joku toinen purjevene, jota ei näkynyt. AIS:ssa. Aamupalaksi oli normisetti eli itsetehtyä jugurttia, mysliä, omenaa, kahvia ja sämpylöitä. Jugurtin teko on kyllä ollut ihan hyvä bongaus merielämää helpottamaan ja roskaa vähentämään. Jugurtin teko onnistuu huoneenlämmössä säilyvästä UHT-maidosta ja jopa maitojauheesta, ja kun tekee kerralla satsin litrasta maitoa, se riittää meille kolmelle kolmeksi aamuksi. Ja lopputulos on aivan yhtä hyvää, jollei parempaakin, kuin kaupan maustamaton jugurtti. Pian loppuu Las Palmasista ostetut leivät ja sitten täytyy alkaa leipoakin tai syödä näkkäriä. 

Tapio otti aamupäiväunet ja Maria ja Väinö alkoivat kuunnella äänikirjana Tähtitiedettä kiireisille. Tuuli on ollut koko päivän 15-20 Kn slööriä, joten Annina kulkee kuin juna noin 6 Kn molemmin puolin olevia vauhteja ykkösreivatulla isolla ja genualla. Lounaaksi syötiin taas wokkia, tällä kertaa naudanlihasta. Maria osoittaa taipumuksia suurtalouskokiksi, joten eilen tuli turvotettua tuplamäärä nuudeleita, joista loput käytettiin tänään. Meri-ilma on muuttanut vuodevaatteet nihkeiksi ja sitä yritettiin korjata tuuletuksella, mutta ei siitä kyllä tuntunut olevan apua. 

Lounaaksi syötiin herkullista naudanlihawokkia ja iltapalaksi täytettyjä tortillataskuja. Auringonlaskun jälkeen tuuli rauhoittui napsun. Yhden aikaan yöllä tuuli oli kääntynyt suht taakse, joten spiirasimme genuan. Yö sujui muuten rauhallisesti ilman sen kummempia tapahtumia.

Hieman tuskaillaan matkan edistymisen kanssa. Vuorokausimatkat ovat olleet todella tukkoisia tähän saakka. Nyt pitäisi tulla reippaat tuulet seuraaviksi päiviksi, joten toivotaan että mailit alkavat taittumaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: